Deze gluten- en suiker-vrije granola zal je verlangen naar een zoet ontbijt zeker bevredigen. Deze geweldige granola van noten en zaden, is gemaakt met walnoten, amandelen, paranoten, lijnzaad, pompoenpitten,….. alle noten en zaden die je maar kan vinden in je...

Zaden Crackers
Ben je ook opzoek naar een lekkere gluten-vrije cracker? Dan is dit recept precies wat je zoekt.
Maak deze crackers met alle soorten zaden die je maar kan vinden in je keukenkastje. Ze zijn niet alleen gluten-vrij maar ook low-carb, simpel te maken en klaar in 30 minuten.
Ze zijn heerlijk om te dippen, lekker met wat groentespread of gewoon als crunchy snack tussendoor.
Wanneer je besluit om granen uit je voedingspatroon te schrappen ontstaat er vaak een leegte. We leven hier in een brood-landje en vinden het vaak moeilijk om iets anders te eten als ontbijt of lunch. We zijn opgegroeid met een boterham in de hand en daardoor ontbreekt vaak de inspiratie om iets anders te bedenken. We gaan opzoek naar alternatieven en eindige dan vaak in het gluten-vrije gangpad in de supermarkt. Deze varianten zijn vaak smaakloos, en er worden soms ook additieven toegevoegd die we liever niet binnen krijgen.
Ik ben een voorstander om juist op zoek te gaan naar hele andere gerechten dan een boterham of cracker, zoals bv. een groente-omelet, dit is misschien een grotere uitdaging maar zo zet je wel een stap naar gezondere voedingsgewoontes.
Maar eerlijk is eerlijk, ook ik heb soms behoefte aan een lekkere boterham of cracker, en dan biedt dit recept de juiste uitkomst.
Beleg de crackers met wat schijfjes avocado en verse kruiden en je bent je boterham helemaal vergeten.
Ingrediënten
- 30 gram lijnzaad
- 30 gram pompoenpitten
- 30 gram zonnebloempitten
- 30 gram lijnzaadmeel
- 30 gram amendelmeel
- 2 eetlepels psyllium vezels
- 15 gram kokosolie
- 2 gram zeezout
- 2,5 dl warm water
- 5 gram wijnsteen bakpoeder

Bereiding
- verwarm de oven voor op 170 ºC
- weeg alle ingrediënten af en voeg ze samen in een mengkom
- roer alles goed door elkaar
- laat 15 min. rusten
- in de tussentijd snij je 2 stukken bakpapier op maat van je bakplaat
- plaats 1 vel bakpapier op je aanrecht en smeer licht in met olie, verdeel het zaden mengsel hierop
- leg het tweede vel bakpapier er bovenop en rol het mengsel uit met een deegrol
- verdeel het mooi over het bakpapier en rol uit tot ongeveer 0,5 cm dikte
- verwijderd het bovenste vel bakpapier
- snij met een mes in de gewenste vorm
- plaats in het midden van de voorverwarmde oven voor 25 á 30 min. of totdat je lekkere krokante crackers hebt
- zijn ze aan de onderkant nog niet helemaal gaar, draai ze dan om en plaats ze terug in de oven voor enkele minuten
- laat afkoelen
- verpakt ze in een luchtdichte trommel, zo blijven ze dagenlang lekker krokant
‘Ik zie graag je creatie verschijnen op Instagram.
Tag @peggythaens.’
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief!
Geen Resultaten Gevonden
De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.