Wie ben ik

Als Limburger ben ik een geboren Bourgondiër, lekker eten en koken is de rode draad doorheen mijn leven …

EEN GEBOREN BOURGONDIËR

Ik ben Peggy Thaens, een gedreven veertigplusser die het leven omarmt alsof het een wilde achtbaan is waar ik met alle plezier in duik.

Hoewel mijn looks tegenwoordig niet meer schreeuwen ‘punk’, omarm ik wel die rebelse houding als het aankomt op mijn kritische blik richting media, voedingsindustrie en die zogenaamde gezondheidsgoeroes. Mijn leven zit vol eigenwijze ervaringen die me hebben geleerd dat gezondheid niet draait om oppervlakkige schijn, maar om het vinden van de juiste balans tussen alles wat het leven te bieden heeft.

Balans voor mij betekent niet alleen een fysiek gezond lichaam, maar ook emotionele veerkracht en mentale kracht. Het is een voortdurende uitdaging waarbij ik jongleer met persoonlijke ontwikkeling, sociaal leven, werk, geloof, de constante dans tussen hoofd en hart, fysieke activiteit en momenten van pure ontspanning. En ja, af en toe struikel ik nog over mijn eigen onhandigheid, maar zoals spierpijn nodig is voor sterkere spieren, is dat soms ook nodig voor persoonlijke groei.

Mijn levensverhaal gaat niet alleen over het verliezen van kilo’s, maar om mijn eigen zoektocht naar een gezonder en levendiger bestaan. Het runnen van een Bed & Breakfast en mijn passie voor koken waren heerlijke afleidingen, maar de diagnose van Hemochromatose (erfelijke ijzerstapeling) zette me weer op het pad van zelfzorg. In plaats van me te laten verdrinken in de uitdagingen, heb ik besloten om van die minpunten pluspunten te maken. 

Na een periode van vallen en opstaan, besefte ik dat het tijd was om mijn gezondheid serieus te nemen. Gebaseerd op mijn kennis uit de PNI (Psycho-Neuro-Immunologie) en mijn eigen wervelende ervaringen, heb ik een eigenzinnig gezondheidstraject ontwikkeld. Dit traject draait om kleine veranderingen in voeding, levensstijl en de mindset die zelfs in de chaos van mijn soms hectische leven hun magie behouden.

Het keerpunt kwam in januari 2022, toen mijn hematoloog me vertelde dat mijn ijzerwaarden weer normaal waren. Dat nieuws gaf me de power om mijn belofte aan mezelf na te komen: meedoen aan een halve Iron Man. In drie jaar tijd ben ik bijna 30 kilo lichter geworden, van maat 46 naar 36, en voel ik me levendiger en zelfverzekerder dan ooit tevoren.

Wat ik wil delen gaat verder dan mijn eigen reis naar een halve Iron Man. Ik ben klaar om anderen aan te moedigen bewuster en gezonder te leven, op mijn eigen eigenwijze manier. Dus, wacht niet tot morgen, start vandaag jouw eigen wilde gezondheidsrevolutie! 

OPLEIDINGEN

In de loop der jaren heb ik reeds verschillende opleidingen gevolgd.
Lees hier de meest relevante.

Opleidingen

 • Medische basiscursus.
 • Orthomoleculaire therapie volgens kPNI.
  • Orthomoleculaire voeding.
  • Orthomoleculaire gezondheidsleer.
  • Evolutionaire gezondheidsleer.
 • Ketogene therapie.
 • kPNI therapie

Webinars

 • Oorzaken van bindweefselproblemen en werken aan het herstel.
 • De 3 D’s van vitamine D3:Do’s, Dont’s en Dosering.
 • Het coronavirus: optimale ondersteuning van het immuunsysteem.
 • Waarom depressie vaak een darmprobleem is.
 • Hoe zorg ik voor een optimale afweer?
 • Metabole stoornissen – AMPK.
 • Mitochondriale disfuncties.
 • Selfish brain.
 • Optimale hersenstofwisseling.
 • Optimale hersencommunicatie.
 • Corona en stress, hoe kom je weer tot rust?
 • De rol van vetzuren in het immuunsysteem.
 • Vitamine B12-tekort: oorzaken,symptomen en oplossingen.
 • Slaapproblemen: oorzaken en herstel.

Workshops

 • Masterclass ondernemers
  van PUSH naar PULL.
 • Human Microbioom congres.
 • De wonderen wereld van virussen.
 • Hart- en vaatziekten, preventie en oplossingen.
 • Herstel na corona.
 • World Nutrition Summit.