Wie ben ik

Als Limburger ben ik een geboren Bourgondiër, lekker eten en koken is de rode draad doorheen mijn leven …

EEN GEBOREN BOURGONDIËR

Als Limburger ben ik een geboren Bourgondiër, lekker eten en koken is de rode draad doorheen mijn leven, maar de eeuwige strijd met overgewicht is dat ook. Naarmate ik ouder werd kwamen daar de nodige gezondheidsklachten bij en toen ik eind 2015 ook nog de diagnose ‘Hemochromatose’ (erfelijke ijzerstapeling) erbij kreeg was het plaatje compleet.

Op dat moment had ik een drukke horeca zaak, vrije tijd en ontspanning stonden niet meer op mijn lijstje. Ik kookte voor ieders dieet en intoleranties, en zag mijn eigen gezondheid gewoon opbranden.

Tijd voor actie! We hadden het geluk dat we onze zaak konden verkopen en ruilde deze in voor veel vrijheid en vooral tijd. Deze tijd heb ik gebruikt om te onderzoeken wat nu echt een gezonde levensstijl is.

Al snel kwam ik de opleiding “Orthomoleculaire therapie’ tegen, oftewel voedingsgeneeskunde. Hier leerde ik door middel van voeding, beweging en leefstijl mijn gezondheid naar een nooit eerder ervaren hoogtepunt te brengen. Tijdens de opleiding leerde ik de lichamelijk en mentale voordelen van een ketogene staat. Om hier nog meer over te weten te komen, volgde ik ook nog een cursus ‘Ketogene therapie’.

Gaandeweg paste ik de opgedane kennis toe in mijn dagelijkse leven, het gevolg, de kilo’s en vooral de centimeters vlogen eraf, mijn energie niveau is ongekend en mijn bloedwaarden zijn normaal. En het mooie van alles, ik heb niet het gevoel gehad dat ik er veel moeite voor heb gedaan. Mijn leven is compleet veranderd.

Met deze nieuwe energie wil ik graag andere mensen helpen om hun gezondheid weer terug in eigen handen te krijgen. Want is je leven je lief, werk dan preventief.

OPLEIDINGEN

In de loop der jaren heb ik reeds verschillende opleidingen gevolgd.
Lees hier de meest relevante.

Cursussen

 • Medische basiscursus.
 • Orthomoleculaire therapie volgens kPNI.
  • Orthomoleculaire voeding.
  • Orthomoleculaire gezondheidsleer.
  • Evolutionaire gezondheidsleer.
 • Ketogene therapie.
 • PNI therapie in opleiding.

Webinars

 • Oorzaken van bindweefselproblemen en werken aan het herstel.
 • De 3 D’s van vitamine D3:Do’s, Dont’s en Dosering.
 • Het coronavirus: optimale ondersteuning van het immuunsysteem.
 • Waarom depressie vaak een darmprobleem is.
 • Hoe zorg ik voor een optimale afweer?
 • Metabole stoornissen – AMPK.
 • Mitochondriale disfuncties.
 • Selfish brain.
 • Optimale hersenstofwisseling.
 • Optimale hersencommunicatie.
 • Corona en stress, hoe kom je weer tot rust?
 • De rol van vetzuren in het immuunsysteem.
 • Vitamine B12-tekort: oorzaken,symptomen en oplossingen.
 • Slaapproblemen: oorzaken en herstel.

Workshops

 • Masterclass ondernemers
  van PUSH naar PULL.
 • Human Microbioom congres.
 • De wonderen wereld van virussen.
 • Hart- en vaatziekten, preventie en oplossingen.
 • Herstel na corona.
 • World Nutrition Summit.