ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

De kracht van Orthomoleculaire Therapie is de oorzaak aanpakken i.p.v. aan symptoombestrijding doen.

“We gaan samen op zoek naar jouw optimale gezondheid”

Uitgeput, down, totally burn-out, mijn darmen op hol, allergisch voor alles, intoleranties die mijn leven beheersen, slapeloze nachten, gewrichten die het opgeven, en ja hoor, de cholesterol die vrolijk de hoogte in schiet… Ken je dat? Een bonte parade van kwaaltjes die je dagelijkse gang van zaken volledig overhoop gooien?

Hier is iets aan te doen! Met de juiste voeding, suppletie en leefstijl kunnen je klachten verbeteren of zelfs verdwijnen.

De kracht van Orthomoleculaire Therapie is de oorzaak aan te pakken van de klachten i.p.v. aan symptoombestrijding te doen. Door het aanpakken van de oorzaak kan het lichaam de gelegenheid krijgen zichzelf weer te herstellen.

Samen draaien we de film terug om de oorsprong van de klachten te achterhalen: wat is er de afgelopen tijd veranderd, wat is je voorgeschiedenis, waarom heb je stress, … Vaak is het symptoom namelijk niet het echte probleem, maar de weg naar de oplossing. 

Werkwijze consultaties

Vóór het intakeconsult zal ik je een specifieke vragenlijst toesturen die je thuis op je gemak kan invullen. Je bezorgt mij deze terug, eventueel aangevuld met onderzoeksresultaten. Deze kan ik dan zorgvuldig analyseren als voorbereiding op ons eerste gesprek.

Tijdens het eerste consult neem ik ruim de tijd om samen met jou jouw situatie nóg beter in kaart te brengen. Het kan zijn dat ik ook je lengte, je gewicht en tailleomvang meet en als het relevant is zal ik je ook vragen je bloed te laten onderzoeken. Nadat dit (deels) opgehelderd is, zal ik je al wat praktische tips meegeven.

We plannen dan een tweede consultatie in waarin ik je een gedetailleerd behandelplan zal voorstellen. Samen kijken we wat er wel of juist niet haalbaar is voor jou. Wat kan je verwachten van het behandelplan?

Afhankelijk van jouw situatie en verstoorde functies krijg je advies over: 

Z

Voeding

Z

Verbinding

Z

Beweging

Z

Supplementen

Z

Ontspanning

Tarieven

Via telefoon +32 475 79 53 56 of het aanvraagformulier kan je een afspraak maken in de praktijk in Zomergem, Maaseik of online via zoom. Je krijgt via mail een specifieke vragenlijst en een voedingsdagboek om in te vullen. 

INTAKEGESPREK

Tijdens ons eerste gesprek zullen we elkaar beter leren kennen en nemen we de vragenlijst rustig door. Samen kijken we naar het doel waarmee je aan de slag wilt en welke klachten je graag wilt aanpakken. We nemen de tijd om jouw persoonlijke situatie, eetgewoontes, gezondheid en levensstijl te bespreken. Het wordt een gesprek waarin we samen ontdekken hoe we het beste kunnen werken aan jouw welzijn. Ik ben hier om te luisteren en te begrijpen, dus voel je vrij om alles te delen. Samen maken we een plan dat past bij jouw behoeften en doelen. 

Tijd: 60-90 minuten
Prijs: € 100,- incl. BTW

→ Maak een afspraak

OPVOLGCONSULT

Tijdens dit gesprek ontvang je jouw persoonlijke voedings- en leefstijlplan. Geen gedoe met complexe diëten, onbegrijpelijke recepten, of poeders die je keuken overnemen. Nee, jij krijgt advies op maat, helemaal afgestemd op jouw doelen en persoonlijke situatie. 

Tijd: 45-50 minuten
Prijs: € 60,- incl. BTW

→ Maak een afspraak

KORTE VRAGEN PER EMAIL

Voor korte vragen en/of het bespreken van de voortgang. 

Prijs: € 10,- excl. BTW

→ Maak een afspraak

ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE VOLGENS DE PNI 

Psycho-neuro-immunologie (PNI) is een wetenschappelijke benadering van hoe onze gedachten, zenuwstelsel en immuunsysteem met elkaar samenwerken. Denk aan hen als danspartners op een feestje, waar stress de sfeer kan beïnvloeden en emoties de deuntjes kiezen. In het kort kijkt PNI naar hoe ons brein, immuunsysteem en hormonen met elkaar communiceren, en hoe deze communicatie beïnvloed wordt door wat we denken, voelen en hoe we leven. Daarnaast onderzoekt PNI ook hoe deze fysiologische veranderingen op hun beurt weer invloed kunnen hebben op de mentale gezondheid.

Binnen PNI duiken we diep in de interacties tussen onze gedachten en ons lichaam, en we kijken hoe stress, emoties en gedrag invloed hebben op wat er intern gebeurt. Het is een soort backstage pas voor je eigen lichaam, waar we proberen te ontdekken welk nummer je immuunsysteem aan het afspelen is. 

DE EVOLUTIE ALS BASIS 

De evolutie, de oersoep waaruit wij zijn ontstaan, heeft haar vingerafdrukken overal achtergelaten. We zijn niet zomaar het resultaat van een willekeurige mix, maar het product van miljoenen jaren evolutie. En wat als ik je vertel dat die evolutionaire saga niet alleen de oorsprong van ons bestaan verklaart, maar ook de sleutel is tot het begrijpen van onze gezondheid? 

“BIOLOGY IS NOTHING WITHOUT EVOLUTION AND MEDICINE IN NOTHING WITHOUT BIOLOGY,” 

Maar waar draait die evolutie eigenlijk om? Energie, baby! Het is de brandstof die de evolutiemotor draaiende houdt. En hier komt de twist: een disfunctionele verdeling van die energie binnen ons lichaam kan de boosdoener zijn achter die vervelende, chronische klachten die ons parten spelen. En daarom speelt het herstellen van die energiebalans een glansrol in het PNI-verhaal. 

“IT’S ALL ABOUT ENERGY,” 

HET SYMPTOOM IS NIET HET ECHTE PROBLEEM 

Bij PNI draait het allemaal om het opsporen van verstoorde lichaamsfuncties, omdat die de echte boosdoeners zijn achter klachten. Het idee is simpel: als je die verstoringen eenmaal hebt ontdekt en aanpakt, hoef je niet eindeloos behandelingen te volgen. Het probleem is dan (deels) opgelost, en de klachten verminderen of verdwijnen zelfs. 

BEGRIJPEN HOE HET ZIT 

Een PNI-behandeling focust op het aanpakken van verstoorde werkingsmechanismen met voeding, leefstijl, en supplementen. Bij een consult nemen we de tijd voor ‘deep learning’. We leggen tot in detail uit hoe lichaamsfuncties werken, waar het misgaat, en hoe je het kunt herstellen. Begrijpen ‘hoe’ en ‘waarom’ functies verstoord raken, en ‘hoe’ je ze kunt herstellen, maakt het makkelijker om je gedrag te veranderen. 

WELKE EFFECTEN MAG JE VERWACHTEN? 

Wat kun je verwachten? Ik ben geen tovenaar en heb geen wonderpil. Helaas, geen garanties. Voorspellen hoe het effect op jouw klachten zal zijn, is lastig. Het succes van de aanpak hangt vooral af van jouw inzet. Vaak zijn er meerdere consulten nodig, afhankelijk van het individu en hun situatie. Sommige mensen ervaren al positieve effecten na één of twee consulten. Onthoud wel, het is een proces, geen quick fix. 💪 

Z
Meer energie
Z
Betere nachtrust
Z
Vermindering vetmassa
Z
Betere spijsvertering
Z
Betere stemming
Z
Mooiere huid, haar en nagels
Z
Beter geheugen
Z
Betere concentratie

Veel gestelde vragen

Voor wie is deze therapie geschikt?

Heb je last van zo’n hardnekkige klacht waar je maar niet vanaf komt? Voel je je constant moe, zit stress je op de hielen, of voel je je gewoon niet top zonder duidelijke reden? En ben je al langs je dokter geweest, maar kreeg je te horen dat je ‘uitbehandeld’ bent?
In mijn praktijk gooi ik het over een andere boeg. Geen quick fix pillen hier. We gaan de diepte in met gezonde voeding en leefstijl als onze geheime wapens. Als je denkt dat verandering van binnenuit komt, ben je aan het juiste adres. Maar als je liever niets verandert aan je eet- en leefgewoontes, dan ben ik misschien niet de juiste therapeut voor jou.
Oh, en ben je een van die mensen die nog steeds kampt met restklachten na COVID? Je bent niet alleen, en hier gaan we niet voor de symptoombestrijding, maar voor het aanpakken van de echte oorzaak.
Dus, als je klaar bent voor wat verandering, als je openstaat voor een andere kijk op gezondheid, dan kunnen we samen aan de slag. Maar als je liever de boel laat zoals het is, dan is dit waarschijnlijk niet jouw plek. Hier gaan we voor actie, voor verandering, en voor een leven waarin je niet alleen overleeft maar ook écht leeft.

Hoeveel consulten zijn er gemiddeld nodig?
Hoeveel consulten er nodig zijn hangt van je doel/klachten af. Meestal merken mensen na één à twee consulten al een positief effect (vermindering van symptomen), maar om chronische klachten goed aan te pakken en de oorzaak zo goed mogelijk op te lossen zijn vaak meerder consulten nodig. Het aantal benodigde consulten is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.
Vervolgconsulten vinden meestal binnen 6 tot 10 weken plaats.
Kunnen supplementen bijwerkingen hebben?
Gebruik je natuurlijke supplementen, dan zijn er vrijwel nooit bijwerkingen. Het is belangrijk je supplementen gebruik te bespreken met je therapeut. Soms kunnen er bijwerkingen optreden in combinatie met reguliere medicijnen.
Wanneer kies ik voor een reguliere arts en wanneer voor een orthomoleculair therapeut?

Zowel reguliere artsen als therapeuten spelen uiteraard een belangrijke rol in onze gezondheid.
Als vuistregel kunnen we aanhouden dat we voor acute klachten naar de huisarts gaan en voor chronische klachten naar een orthomoleculaire specialist.
Houdt bij de keus ervan de volgende dingen voor ogen:

  • Lost degene de oorzaak op, of krijg ik een symptomatische behandeling
  • Wordt ik persoonlijk behandeld of volgens een vast protocol?
  • Wordt er naar mijn verhaal geluisterd?
Hoe wordt onderzoek, zoals bloedonderzoek of ontlastingsonderzoek gedaan?
Tijdens het consult geef ik suggesties van onderzoeken die waardevol kunnen zijn. Bloedonderzoek kan vaak deels via je arts worden aangevraagd. De bloedwaarden die je arts niet kan/wil meten kan ik voor je aanvragen.
Wat zijn de kosten van supplementen?
Dat verschilt per individu. Het is namelijk afhankelijk van wat je nodig hebt en in welke dosering. Ik adviseer enkel supplementen van topkwaliteit. De supplementen kun je zelf online bij de leverancier bestellen.
Ik zal de link naar elk product in het behandelplan zetten, zodat je weet welk product ik adviseer. Uiteraard kun je ook besluiten om de supplementen in een andere (web)winkel te kopen. Doe vooral wat voor jou het makkelijkste is. Wel raad ik je aan om het voorgeschreven merk te gebruiken, zodat je van hoge kwaliteit verzekerd bent.
Kan een consult ook op afstand?
Ja, consulten kunnen via zoom plaatsvinden. Ik kan dan ook mijn beeldscherm met je delen, waardoor ik je het een en ander kan laten zien.
Kan ik na het consult vragen via mail stellen?
Ja, na het consult kun je eventuele vragen via mail stellen. Voor de tijd die ik besteed aan het beantwoorden van de mail reken ik het mailtarief. Zie ‘tarieven’ voor meer informatie hierover.
Is telefonisch contact mogelijk?
Alle communicatie buiten de consulten om vindt alleen via mail plaats, want dan kan alles direct in jouw dossier opgeslagen worden.
Wat zijn de kosten van onderzoek, zoals bloed- of ontlastingsonderzoek?
Dit verschilt per individu. De kosten zijn afhankelijk van wat er nodig is. Met betrekking tot bloedonderzoek hangt het af van in hoeverre bloedonderzoek via je arts aangevraagd kan worden. Ontlastingsonderzoek moeten we zelf aanvragen, aangezien de testen van artsen vaak te beperkt zijn.