Blog

Volg mijn blog of meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte via extra uitleg en tips & tricks.

Plantaardig voedsel als basis

De recepten op mijn blog zijn gezonde en vooral lekkere voedingsrecepten. Ik kies altijd voor eerlijke, pure en liefst onbewerkte ingrediënten.

Naast recepten wil ik je ook graag wat meer informeren over de invloed van voeding op de gezondheid. Want gezonde voeding is ook weten wat je eet.

  • Ik gebruik geen producten met gluten, dus geen tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Ik gebruik wel (pseudo)granen zoals haver, boekweit, gierst, amarant, teff en quinoa.
  • Als meel gebruik ik amandel-, boekweit-, kokos-, lijnzaad- of havermeel. Ik gebruik in mijn recepten liever geen zuivelproducten van koeien, in beperkte mate wel van geiten en schapen. Ik gebruik alleen gefermenteerde soja. Ik gebruik wel plantaardige melk zoals notenmelk, kokosmelk en havermelk.
  • Ik gebruik geen witte suiker. Om af en toe te zoeten gebruik ik wat ahornsiroop, honing of kokosbloesemsuiker. Ik kies bij voorkeur voor rauwe, biologische producten. Dadels, abrikozen, kaneel en vanillepoeder gebruik ik ook om te zoeten, maar alles met mate.
  • Ik gebruik een variatie van ongebrande noten. Pinda’s zijn geen noten maar peulvruchten, die gebruik ik zeer zelden. Ze zijn minder gezond, ze bevatten veel omega 6.
  • Ik gebruik een variatie aan pitten en zaden zoals pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad, chiazaad en pijnboompitten.
  • Ik gebruik graag kiemen, kruiden en specerijen. Als vetten gebruik ik meestal kokosolie, ghee, noten-olies, zaden-olies, olijfolie en avocado-olie.
  • Ik eet voornamelijk plantaardig voedsel, maar vul dit soms naar behoefte aan met wat dierlijke producten. Dit kan roomboter zijn, eieren, zuivel van geit, schaap of buffel. Soms is dit gevogelte of vis en heel zelden zoogdieren-vlees.

Ga niet op heksenjacht naar ‘verboden’ ingrediënten. Komt het een keer zo uit, eet ze dan in beperkte mate. Zorg er vooral voor dat je plezier hebt, of opnieuw krijgt, in het bereiden van mooi en heerlijk voedsel voor jezelf en je dierbaren.

Mensen met intoleranties of allergieën zullen veel van mijn recepten kunnen eten, maar kijk even goed naar de ingrediënten en pas ze zo nodig aan.

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief!

Mijn blog

Volg mijn blog of meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte via extra uitleg en tips & tricks.

Een klassieker: tomaat – garnaal

Een klassieker: tomaat – garnaal

We zijn altijd opzoek naar vernieuwde recepten maar wat is er mis met onze klassiekers? In dit recept maak ik een gezondere versie van een bekende klassieker, nl. tomaat-garnaal of zoals de meeste Vlamingen het kennen, Tomaat Crevette. Meestal wordt voor dit gerecht...

Vis curry met zeekraal en bloemkoolrijst

Vis curry met zeekraal en bloemkoolrijst

Japanners weten al heel lang dat zeewier gezond is. Daar eten ze al duizenden jaren zeewier.Zeewier en algen bevatten gezonde stofjes, zoals bv. astaxanthine, dit is een krachtige antioxidant met ontstekingsremmende effecten. Groenten bevatten over het algemeen veel...

Zaden Crackers

Zaden Crackers

Ben je ook opzoek naar een lekkere gluten-vrije cracker? Dan is dit recept precies wat je zoekt. Maak deze crackers met alle soorten zaden die je maar kan vinden in je keukenkastje. Ze zijn niet alleen gluten-vrij maar ook low-carb, simpel te maken en klaar in 30...

Chia Pudding

Chia Pudding

Dit is een eenvoudig recept voor chia pudding maar zó veelzijdig in gebruik.Varieer zeker met verschillende soorten plantaardige melk, amandel-, kokos- of hazelnoot melk. Wil je een romigere structuur probeer dan eens kokosroom. Je kan de pudding met elk soort soort...

Noten granola

Noten granola

Deze gluten- en suiker-vrije granola zal je verlangen naar een zoet ontbijt zeker bevredigen. Deze geweldige granola van noten en zaden, is gemaakt met walnoten, amandelen, paranoten, lijnzaad, pompoenpitten,….. alle noten en zaden die je maar kan vinden in je...