Japanners weten al heel lang dat zeewier gezond is. Daar eten ze al duizenden jaren zeewier.Zeewier en algen bevatten gezonde stofjes, zoals bv. astaxanthine, dit is een krachtige antioxidant met ontstekingsremmende effecten. Groenten bevatten over het algemeen veel...
Chia Pudding
Dit is een eenvoudig recept voor chia pudding maar zó veelzijdig in gebruik.Varieer zeker met verschillende soorten plantaardige melk, amandel-, kokos- of hazelnoot melk. Wil je een romigere structuur probeer dan eens kokosroom. Je kan de pudding met elk soort soort...

Een klassieker: tomaat – garnaal
We zijn altijd opzoek naar vernieuwde recepten maar wat is er mis met onze klassiekers? In dit recept maak ik een gezondere versie van een bekende klassieker, nl. tomaat-garnaal of zoals de meeste Vlamingen het kennen, Tomaat Crevette. Meestal wordt voor dit gerecht de tomaat uitgehold en opgevuld met garnalen, ik kies ervoor om een carpaccio van tomaat te maken.
Garnalen, en andere zeevoeding zoals vis en algen, zijn rijk aan omega-3 vetzuren, deze spelen een belangrijke rol in het reguleren van de ontstekingsreactie die plaatsvindt na infectie met pathogenen, waaronder het Coronavirus. Hoe beter de ontstekingsreactie gereguleerd wordt, hoe kleiner de kans dat de ziekte die op besmetting volgt, een ernstig verloop kent.
Dit is een makkelijk, snel en vooral super lekker gerecht en tevens een goede ondersteuning voor je immuunsysteem.
Ingrediënten
- 2 eetlepel appelazijn
- 5 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel honing
- peper en zeezout
- halve rode ui
- halve avocado
- grote tomaat bv. coeur de boeuf
- 120 gram grijze garnaaltjes
- verse kruiden bv. peterselie, dille, basilicum,…

Bereiding
- Meng de olijfolie, azijn en honing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- snij de ui en avocado in kleine blokjes en voeg ze bij de dressing.
- Snij de tomaat met een scherp mes of op een mandoline in dunne plakjes. De coeur de boeuf tomaat is uitermate geschikt om een carpaccio van te maken maar elk ander soort tomaat ‘will do the trick’. Je kan er ook voor kiezen om verschillende soorten tomaat samen te gebruiken.
- Schik de plakjes tomaat op een bord, verdeel er het ui-avocado mengsel over, dresseer de dressing en leg er de garnaaltjes op. Werk af met wat fijn gesnipperde kruiden.
- Eet smakelijk!
Tag @peggythaens.’
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief!
Vis curry met zeekraal en bloemkoolrijst
Japanners weten al heel lang dat zeewier gezond is. Daar eten ze al duizenden jaren zeewier.Zeewier en algen bevatten gezonde stofjes, zoals bv. astaxanthine, dit is een krachtige antioxidant met ontstekingsremmende effecten. Groenten bevatten over het algemeen veel...
Chia Pudding
Dit is een eenvoudig recept voor chia pudding maar zó veelzijdig in gebruik.Varieer zeker met verschillende soorten plantaardige melk, amandel-, kokos- of hazelnoot melk. Wil je een romigere structuur probeer dan eens kokosroom. Je kan de pudding met elk soort soort...