Een klassieker: tomaat – garnaal

Een klassieker: tomaat – garnaal

We zijn altijd opzoek naar vernieuwde recepten maar wat is er mis met onze klassiekers? In dit recept maak ik een gezondere versie van een bekende klassieker, nl. tomaat-garnaal of zoals de meeste Vlamingen het kennen, Tomaat Crevette. Meestal wordt voor dit gerecht...

Vis curry met zeekraal en bloemkoolrijst

Vis curry met zeekraal en bloemkoolrijst

Japanners weten al heel lang dat zeewier gezond is. Daar eten ze al duizenden jaren zeewier.Zeewier en algen bevatten gezonde stofjes, zoals bv. astaxanthine, dit is een krachtige antioxidant met ontstekingsremmende effecten. Groenten bevatten over het algemeen veel...

Chia Pudding

23 apr 2021 | Basics, Ontbijt, Recepten

Dit is een eenvoudig recept voor chia pudding maar zó veelzijdig in gebruik.
Varieer zeker met verschillende soorten plantaardige melk, amandel-, kokos- of hazelnoot melk. Wil je een romigere structuur probeer dan eens kokosroom.

Je kan de pudding met elk soort soort fruit aankleden, of fruit coulis. Pureer of prak met een vork wat fruit zoals frambozen en aardbeien fijn en meng dit onder het chia mengsel. Je kan ook de pudding samen met het fruit mixen voor een gladdere structuur.

Strooi om af te werken nog wat noten en/of zaden er over en je ontbijt is compleet.

Dit is het ideale ontbijt voor een drukke morgen. Maak het ’s avonds klaar en je neemt het ’s morgens zo uit de koelkast. Wanneer je het in een afgesloten pot in de koelkast bewaard, blijft het ook enkele dagen houdbaar.

Gebruik dit recept als basis en varieer eindeloos met smaken en structuren.

Ingrediënten
  • 3,25 dl plantaardige melk
  • 3 eetlepels honing of esdoornsiroop
  • Chiazaad
Bereiding
  1. Neem een glazen pot met deksel
  2. Doe alle ingrediënten er samen in en doe het deksel op de pot
  3. Schud nu goed met de pot en zet deze een nacht in de koelkast

‘Ik zie graag je creatie verschijnen op Instagram.
Tag @peggythaens.’

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief!

Een klassieker: tomaat – garnaal

Een klassieker: tomaat – garnaal

We zijn altijd opzoek naar vernieuwde recepten maar wat is er mis met onze klassiekers? In dit recept maak ik een gezondere versie van een bekende klassieker, nl. tomaat-garnaal of zoals de meeste Vlamingen het kennen, Tomaat Crevette. Meestal wordt voor dit gerecht...

Vis curry met zeekraal en bloemkoolrijst

Vis curry met zeekraal en bloemkoolrijst

Japanners weten al heel lang dat zeewier gezond is. Daar eten ze al duizenden jaren zeewier.Zeewier en algen bevatten gezonde stofjes, zoals bv. astaxanthine, dit is een krachtige antioxidant met ontstekingsremmende effecten. Groenten bevatten over het algemeen veel...